Известие

Collapse
No announcement yet.

Зимни гуми 156 2.0TS от къде?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Зимни гуми 156 2.0TS от къде?

Здравейте всички! Надявам се скоро да направя снимки на моята нова красавица и да я постна в профила си...
    Имам молба към всички опитни собственици на 156-ци 2.0TS 1998 година!
    Имам нови летни гуми, но ще ми трябват и нови зимни... Може ли да ме посъветвате от къде, нови или стари, тъй като сме събрали някакви цени, но не знам кои ще са подходящи /и за колата и за джоба ми/?
    От София съм!
    "We're all mad here"

Честито за колата, колега ! Във форума има доста писано за избор на гуми за 156, потърси, зимните е добре да са 195/65/15 или 185/65/15, както знаеш зимата не е добре да караш с широки гуми, за марките и цените също има писано, нови прилични 15-ки са от 130 лв нагоре, запазени 2-ра ръка - 50-ина лв., а ако ти самия не знаеш кое е подходящо за джоба ти, не знам кой може да знае
    Alfa 156 Selespeed 2001, Alfa 147 Selespeed 2002, Alfa 156 JTS FL Selespeed 2005.
    "My engine started rattling like the proverbial biscuit-tin-dwelling skeletal onanist while on holiday in deepest darkest Wales"

Comment

Хубавите гуми колега, са около 200 лв. бройката!!

Comment

Здравей и честито!
        Аз подкрепям колегата stef_nikolaev за 185/65/15 зимата с по-тесни гуми е по-добре. За зимата нови гуми задължително, това е мое мнение, но по-добре някой лев повече обаче да има сигурност. Аз лично предпочитам Michelin и Continental, зимните са ми Alpin A 3, и съм доволен.
        Alfa Romeo 156 1.8TS '99

Comment

И що по-тесни да е по-добре???????
          sigpic
          Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
          156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
          147 JTDm 140-Малката манекенка
          GT- JTDm 150

Comment

Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение
            WRC гледаш ли?Така гуми приятелче си вземи 195/65/15 да са ти по височки да не чупиш бронята в коловозите,аз карах с 185/65/15 и несъм доволен.
            Mercedes W202 - 200kompressor 99'
            Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
            Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

Защото, колкото по-тясна е гумата, на толкова по-малко площ "тежи" колата...Когато си на сняг или лед това е в твой + , ако зимата няма сняг и караш по сухи или добре изчистени пътища, то тогава е по-добре да си с по-широки гумета..
              Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Виж разпитай за някой приятел с фирма или сервиз, който ползва отстъпка примерно от Диана, може да спестиш 10-20 %.
                Alfa 156 Selespeed 2001, Alfa 147 Selespeed 2002, Alfa 156 JTS FL Selespeed 2005.
                "My engine started rattling like the proverbial biscuit-tin-dwelling skeletal onanist while on holiday in deepest darkest Wales"

Comment

Щото е по-голяма вероятността да се добереш до асфалта , а не да се лизгаш по кишата върху него.
                  Alfa Romeo 1.8 TS `98
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от ludkanar Покажи съобщение
                    WRC гледаш ли?Така гуми приятелче си вземи 195/65/15 да са ти по височки да не чупиш бронята в коловозите,аз карах с 185/65/15 и несъм доволен.
                    Ми гледам............ ма нямам ни най малко намерение да ходя на рали.
                    И въобще не ми правете сравнение с рали спорта....... НЯМА НИЩО ОБЩО С РЕАЛНОСТТА.

Ми кат е по-убао да са по-тънки що не вземе да си сложите 145/88/15 например??????

И ай да ми обясните кво праим като е сухо или просто мокро с тия тънките зимни гуми????
                    В никав случай не казвам, че 185/65/15 са прекалено тънки, ма алфата с такива изглежда кат лагерна количка.

Всеки си прай сметката, според региона в който живее и според нуждите за които му е необходим автомобила.
                    sigpic
                    Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                    156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                    147 JTDm 140-Малката манекенка
                    GT- JTDm 150

Comment

Абе слагайте размер, който се препоръчва от производителя!
                      Той е сметнал най-точно какво е необходимо на съответния автомобил.
                      Я ми кажете с логиката "колкото по-тънки, толкова по-добре" как ще се чувства кола 1400 кг с тънки гуми при скорост 140, примерно?
                      Слагайте 125/80/15 или по-точно си вземете 4 "патерици" за зимата, те и дебел грайфер имат Ще си копаете като WRC в снега и всичко ще е ОК
                      sigpic

Comment

хаха какво направихте една нормална тема, аз щях да взема 185/65 15" когато бях със спортното окачване, сега твърдо съм решил зимата 195/65 15, мисля си, че това са двата най-малки, евтини и възможни размери за 156, от там скачат размерите и цените, за пример с чисто нови зимни гуми 215/45 17" (каквито са ми летните) мой приятел в провинцията имаше проблеми, все едно е с летни...
                        sigpic
                        ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
                        0889 636 093

Comment

Никой не е казал колкото по-тънки по-добре. Има си оптимум и мисля го коментирахме вече. 195 е може би най-добре за зимата, но не знам колегата с какво окачване е, моето е ниско и 195 ми опират като е натоварена. Карал съм и с 205/55/16, но на непочистен от сняг път извънградско не е за завиждане (то и 185 щеше да се пързаля, но една идея по-малко). Няма "най-добра" гума, покарай и прецени сам кое е най-добро за теб. Иначе верно на 185 Алфата е смешна, но няколко месеца се търпи. За мен лятото 16-ки или 17-ки лети, зимата 15-ки, може и железни, така не правя на ново баланс като сменям летни/зимни.
                          Last edited by stef_nikolaev; d.m.y г., 01:07.

Comment

Аз миналата зима взех 195/65/15 и съм много доволен, гумите са марка Fate и струват около 100 кинта парчето, но това са супер зимни гуми, карал съм в сняг по висок от бронята и си драпа без проблем.. бе като джипка е с тях.. Няма да сгрешиш, а определено ще спестиш някой лев .. за зимни втора ръка... нема кво да говорим
                            Alfa Romeo 156 1.8 TS 99'
                            ex. Lancia Dedra 1.6 ie 93'

Comment

Зимна за 156 195/65/Р15 и аз съм на това мнение иначе мое без картер да останеш
                              sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                              Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                              Ramstein - Benzin
                              https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Working...
                              X